torstai 19. maaliskuuta 2015

Professorit mukaan start-up -toimintaan

Kirjoittelin taannoin täällä blogissani Saimaan alueen nostamisesta ennen näkemättömään kuokoistukseen eri toimijoiden tiiviin yhteistyön kautta. On eräs joukko ihmisiä, joita haluan erityisesti haastaa mukaan kehitykseen. Nimittäin Saimaan alueen yliopistoissa toimivat professorit ja muut tutkijat.

Taustalla tässä esittämässäni haasteessa on usko kahteen asiaan. Ensinnäkin professoreilla on omilla osaamisalueillaan valtavasti annettavaa perustettavaan uuteen yritystoimintaan. Toiseksi ei mielestäni riitä, että professorit tarjoavat tietoaan keskusteluiden, koulutusten tai julkaisujen kautta. Vaikka tuokin on tärkeää, on asiantuntemus saatava mukaan myös varsinaiseen päätöksentekoon - hallituksen kokoushuoneeseen. Vallan, vastuun, riskien ja ylijäämäoikeuksien kohdessa on professoreilla voimakkaat kannustimet edistää kyseessä olevaa yritystoimintaa.

Saimaan alueelle syntyvä uusi, ennen näkemöttämään yhteistyöhön perustuva talous kaipaa yliopistoilta monipuolista roolia. Professorien on jalkauduttava elinkeinoelämään moninen eri tavoin. Toisaalta elinkeinoelämän on haastettava yliopistoväki testaamaan osaamistaan ja mielellään sitä tulevaisuusorientoitunutta näkemystään ja tietämystään, joka yliopistoväellä tehtäviensä kautta on.

Kaikki eivät näihin talkoisiin lähde, se on selvää. Jokainen voi kuitenkin ottaa askeleita kohti entistä tiiviimpää osallisuutta ympäröivässä yhteiskunnassa. Vaikka laatu on tärkeää myös volyymia tarvitaan. Tarvitsemme hyviä bisnesideoita ja niiden tueksi osaavia ihmisiä. Kuten olen monesti todennut, raha ei ole ongelma. Se kyllä seuraa perässä.

Saimaa Sharing Economy -tulee. Sitä rakennetaan jo. Oletko sinä monipuolisesti mukana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti