tiistai 12. marraskuuta 2013

Ei ihan turha blogi

Sain eilen pari yhteydenottoa, joissa annettiin palautetta blogista. Oli hienoa kuulla, että blogi palvelee tarkoitustaan. Toki tässä on jo matkan varrellakin tullut palautetta. Kiitos vaan kaikille palautteen antajille!

Vaikuttaa siltä, että tämä blogi tarjoaa ideoita moniin hankkeisiin. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa halutaan nyt järjestää saman tyyppinen korkean profiilin seminaari kuin minkä järjestämme jouluun 10. päivä Mikkelin yliopistokeskuksella. Kirjoitin taannoin Etelä-Savo nousuun yhteistoiminnalla -seminaarista otsikolla Maakunnasta kollektiivinen yrittäjä. Saimmekin yhteydenottajan kanssa jo eilen illalla hieman nimilistaa koottua ja sovittua LUT seminaarin pitopaikaksi. Seminaarin ajankohta lienee keväthankien aikaan. Yhteyden ottaja ehdotti, että teemana voisi olla esimerkiksi älykäs erikoistuminen ja osuuskuntatoiminta osana maakuntastrategioita. Oikein hyvä teema!

OT-professuurin yhtenä tavoitteena on yhteiskunnallisen vuoropuhelun lisääminen taloudelliseen yhteistoimintaan ja erityisesti osuustoimintaan liittyen. Samanlaisia tavoitteita on myös Taloudellisen yhteistyön ja osuustoiminnan tutkimuksen seuralla, jonka puheenjohtaja olen. Kuten saamassani viestissä eilen todettiin, Suomessa ei ole liikaa tieteen, talouden, politiikan ja julkisen sektorin vuoropuhelua. Olen tästä samaa mieltä ja vuoropuhelun edistäminen on mielestäni elintärkeää.

On tärkeää huomioida keiden kesken vuoropuhelua tulisi edistää. Maakunta on mielestäni tällä hetkellä se kokonaisuus, jonka puitteissa vahvaa yhteisöllisyyttä tulisi rakentaa. Kaikki alkaa täten siitä, että tiettyyn maakuntaan sijoittuneet paikalliset, alueelliset, kansalliset tai globaalit toimijat löytävät toisensa, näkevät yhteistyön arvon ja oivaltavat sen, että kukaan muu ei maakunnan hyvinvointia edistä kuin maakunnan toimijat itse. Yhteen liittymällä ja yhdessä toimimalla voidaan toisaalta kasvattaa kakkua niin, että jaettavaa riittää kaikille enemmän.

Palaan asiaan, kun saamme Etelä-Karjala -seminaarin ajankohdan ja ohjelman lyötyä lukkoon. Seminaarin suunnittelu tapahtuu kuulemma hyvän kahvin äärellä, joten valmista tulee varmasti alta aikayksikön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti