maanantai 7. syyskuuta 2015

Johtajat astukaa esiin

Yhteiskuntamme tilannetta pohtiessani olen huomannut kaipailevani erästä asiaa. Sitä, että keskustelu pyörisi enemmän tulevaisuuden mahdollisuuksien kuin menneisyydestä juontuvien ongelmien ympärillä. Kriisitunnelmaa ei varmaankaan tarvitse enää enempää lietsoa. Olisi aika katsoa vahvasti eteenpäin ja luoda uskoa siihen, että yhdessä voimme menestyä.

Meillä on paljon valtteja käsissämme pärjätäksemme kansakuntana informaatioajan kilpailussa. Näitä valtteja pitää käyttää ja myös investoida siihen, että onnistumme kytkemään vahvuutemme avautuviin mahdollisuuksiin. Leikkaamisen ja tinkimisen sijasta voisi puhua vaikkapa resurssien uudelleen kohdentamisesta siten, että kaikki voivat huomenna paremmin.

Johtajuutta ja tulevaisuudenuskon luomista tarvitaan nyt kaikilla tasoilla. Maan hallituksesta halki suurten organisaatioiden johtoportaiden aina ruohonjuuritasolle asti. Heitän haasteen. Kuka näkyvä johtaja ottaa asiakseen pitää oikein voimallisen uskoa luovan ja huomiota herättävän puheen omilleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti