tiistai 7. huhtikuuta 2015

Osuustoiminnasta on tekeillä yli 20 väitöskirjaa!

Matkustan parhaillaan Helsinkiin, kuten yleensä teen muutaman kerran viikossa. Tällä kertaa aiheena on tämän päivän Tutkimuksen ja julkaisutoiminnan seminaari jatko-opiskelijoille, jonka järjestämme Kooperatiivin merkeissä.

Ilmoitellessamme seminaarista ja kootessamme väkeä yhteen oli suuri ilo havaita, että osuustoiminnasta on valmisteilla erittäin paljon väitöskirjoja. Listaamme kertyi yli 20 nimeä Suomesta. Vieläkin saattaa olla joku, jota viestimme ei tavoittanut.

20 väitöskirjaa ei tietenkään ole paljon suhteutettuna kaikkiin taloustieteen, liiketaloustieteen, sosiologian, historian ja kasvatustieteen Suomessa valmisteilla oleviin väitöskirjoihin. Se on kuitenkin hyvin paljon suhteutettuna siihen minkä verran osuustoiminnasta on ylipäätän Suomessa väitelty. Taitaapi olla niin, että tämän erän valmistuminen tuplaa osuustoiminnan väitöskirjat.

Hienoa on tietenkin se, että saamme lisää analyyttisesti hienojakoisempaa ja luotettavampaa tietoa osuustoiminnasta. Sille on paljon käyttöä tänään. Vähintään yhtä hienoa on, että kaduillamme kävelee pian 20 ihmistä lisää, jotka osaavat keskustella osuustoiminnasta sen omista lähtökohdista käsin. Osa väittelevistä päätyy myös uusien tutkimusten ohjaajiksi ja tutkimusryhmien johtajiksi. Osuustoimintaa tullaan siis tutkimaan jatkossakin.

Hieno päivä on siis edessä. Kaikki noin 20 eivät tänään paikalle pääse, mutta noin puolet kumminkin. Edessa on mielenkiintoisia alustuksia ja keskusteluita. Itse odotan ennen kaikkea suuresti arvostamani kollegan, professori Panu Kalmin esityksiä sekä jatko-opiskelijoiden reaktioita ja kysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti