maanantai 2. marraskuuta 2015

Ryhdyn PTT:n toimitusjohtajaksiHyvä blogin lukija. Saat tänään lukea roolini täydentymisestä. Aloitan nimittäin 1.1.2016 Pellervon Taloustutkimuksen (PTT) toimitusjohtajana. PTT:n tiedote ja muita aiheeseen liittyviä juttuja löydät alta.

S
äilytän professuurini Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, mutta se jatkuu tietenkin osa-aikaisena. Vastaan lähinnä osuustoimintayritysten johtamiseen liittyvän tutkimuksen ohjaamisesta sekä JCOM –tiedelehden päätoimittajan tehtävistä. OT-proffa blogiakin jatkan, mutta jatkossa se keskittynee erityisesti osuustoimintaan ja yliopistonäkökulmaan. Muut keskustelut siirrän suunnitelmani mukaan PTT:n yhteyteen.

P
TT:llä on ollut pitkään tärkeä rooli kansantalouden kannalta tärkeän tiedon tuottajana. Tavoitteenani on johdattaa PTT:n osaavaa henkilökuntaa kohti aiempaakin monipuolisempaa talouden murroksia ja suhdannekäänteitä ennakoivaa ajattelua ja tutkimusta. Erilaiset kumppanuudet nousevat tämän tavoitteen osalta keskeisiksi. Pyrin toisaalta vahvistamaan markkinatalouden monimuotoisuuteen liittyvää ymmärrystä. Tähän kuuluvat yrittäjyyden ja omistajuuden vaihtelevat muodot ja lähtökohdat. Perheet organisoitumisen perusyksikkönä ovat osuustoiminnankin taustalla - joko suoraan kotitalouksina taikka tilojen tai muiden yritysten kautta.
PTT:n alaan kuuluvat kansantalouden yleiset kysymykset ja erityisesti biotalouden mahdollisuudet ja maaseutumme vahvuudet näiden mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Matkailuun – biotalouden osana – liittyy siihenkin huikeita mahdollisuuksia.

Ottamalla aiempaakin tukevamman roolin olennaisissa tiedon luomisen, levittämisen ja soveltamisen prosesseissa PTT voi palvella koko Suomen taloudellisen ja henkisenkin hyvinvoinnin säilymistä, ylläpitoa ja edistymistä. Tällaisen upeaa tarkoitusta toteuttavan organisaation johtaminen on mahdollisuus, johon oli suorastaan pakko tarttua.


Maananatain linkkejä:

PTT:n tiedote
Kauppalehden juttu

Talouselämän juttu
Maaseudun Tulevaisuuden juttu
Taloussanomien juttu
Turun Sanomien juttu
Metsälehden juttu


Tiistain linkkejä:
Kauppalehden toinen juttu

1 kommentti:

  1. Onnea Iiro uusiin tehtäviin. Tähän tuntuu sinulle tosi sopivalta, voit yhdistää talouden ja tutkimuksen tuntemuksesi tulevien tähtäilyihin. Miten tuossa hetken historiaa ja jotenkin tuli äkkiä sellainen kuva, että talouden murroksien frekvenssi on vain kiihtynyt, joten tutkimustekniikoiden ja -työkalujen kehittämisessä on varmasti työtä.

    VastaaPoista