maanantai 22. kesäkuuta 2015

INFRA: Kaikki hajoaa osiin!

Yhdysvaltoja uhkaa vakava sisäinen kriisi, joka perustuu yhtäältä julkisten infrastruktuuri-investointien pitkäaikaiseen alimitoitukseen ja toisaalta investointien tai rakentamisen yhteydessä tapahtuneisiin väärinkäytöksiin. Infrastruktuurin rappeutuminen ja sitä seuraava talouden vakava taantuma uhkaa myös monia muita teollisuusmaita. Meillä Suomessakin puhutaan tievelasta aiempaa voimakkaimmin äänenpainoin. Erilaiset dokumentit varoittelevat siitä mitä voi tapahtua, jos infrastruktuuriin liittyviä tarpeita ei tunnisteta tai tunnusteta.

Yrityksemme, suomalainen PC:lle ja Mac:lle pelejä tekevä Loiste Interactice Oy, on tarttunut tähän haasteeseen. Valmistelemme peliä nimeltä INFRA, joka avartaa näkemään niin toisten kuin pelaajan itsensä tekemien valintojen seuraukset. Peli on saanut alkunsa infrastruktuurin rappeumaa käsittelevästä dokumentista. Se osoittaa, että historialla on väliä ja toisaalta jokaisella dramaattisella infrastruktuurin rappeumaan liittyvällä tapahtumalla on oma tarinansa. Rappeuman taustojen selvittäminen voi paljastaa välinpitämättömyyttä tai mielenkiintoisia strategisia ja valtapoliittisia asetelmia.

INFRA:ssa pelaajaa ei aliarvosteta. Hänet asetetaan insinööritutkijan saappaisiin ja tälle tarjotaan niin elämyksiä kuin älyllisiä haasteita. Grafiikkaan, ääniin, musiikkiin ja ylipäätään tunnelmaan ja sen vaihtelevuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Verraten suuren painoarvon saa myös pikku hiljaa pelaajalle avautuva tarina. En kerro tästä enempää, vaan haastan jokaisen uppoutumaan tarinaan pelin kautta itse.

Ennen kuin kukaan pääsee peliä pelaamaan, tarvitsemme kuitenkin apua. Arvokas pelimoottorilisenssi, pelin viimeistelyyn liittyvät kustannukset ja markkinointi kaipaavat rahoitusta. Aloitamme tänään joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä heinäkuun loppuun mennessä globaalisti vähintään 70 000 dollaria näihin tarpeisiin. Pääset Indiegogo -kampanjasivulle
tästä
. Toimimme tietenkin Suomen lain mukaan, joten vastikkeetonta rahaa emme ota vastaan. Arvomme eivät myöskään salli yhteisön hyväksikäyttöä tai rahastamista. Pakettiemme hinnat liikkuvat 10 ja 150 dollarin välillä ja kaikkiaan kampanjamme luo jo itsessään arvoa tukijoillemme ja INFRAn tuleville pelaajille. Tarjoamme myös mahdollisuutta ehdottaa ihan omaa vastinetta.

Pelin traileriin voit tutustua täällä. Jos haluat olla mukana tekemässä tietokonepelien historiaa tai muutoin vain tukea hankettamme, voit tehdä sen sekä rahallisesti että sosiaalisen median avulla. Osta siis sinulle sopiva paketti kampanjasivulta ja jaa tietoa kampanjastamme omassa verkostossasi. Suosittelen myös seuraamaan kampanjaa, sillä laitamme jakoon uutta materiaalia joka viikko.


Pelin pääasiallinen kohderyhmä ovat aikuisemmat pelaajat. Peliä voi kuitenkin suositella myös lapsille ja nuorille, sillä peli ei ole väkivaltainen. Lapsille pelin tarina ei välttämättä kokonaisuudessaan aukea, mutta tunnelma ja ongelmanratkaisut ovat syy pelata. Omat lapseni ovat pelanneet eri kehitysversioita ja fiilis on ollut katossa!

Milloin peli on valmis? Jos kampanja sujuu hyvin, peli on ostettavissa Steam -verkkokaupasta viimeistään lokakuussa. Peli kannattaa tietenkin ostaa nyt ennakkoon halvemmalla ja samalla nopeuttaa pelin valmistumista!

2 kommenttia: