tiistai 25. elokuuta 2015

Uudistetaan seuraavaksi koulujen loma-ajat

Tänään on monin paikoin riemastuttu hallituksen esityksestä vapauttaa kaupan aukiolo sen nykyisistä rajoitteista - kumoamalla itse asiassa koko liikeaikalaki. Tämä on askel sääntelyn purkutalkoista, joilla voidaan tukea talouden kehitystä.

Toinen asia, jolla voitaisiin myös saada vireyttä aikaan olisi koulujen kesälomien siirtäminen Euroopan kanssa samaan aikaan. Tästä on puhuttu iät ja ajat. Nyt idea pitäisi vihdoin toteuttaa. Toisin kuin valitettavan moni suomalainen ajattelee, Suomella olisi nimittäin erinomaiset mahdollisuudet nousta merkittäväksi matkailumaaksi. Tähän liittyvien elinkeinojen kehittymistä voitaisiin tukea määrittelemällä opetuksen aloitus- ja lopetuspäivät siten, että kesäloma sijoittuu kaikkialla maassa juhannuksen ja elokuun lopun väliin.

Tämän vuoden kesäsäitä tarkastellessa on jälleen kerran tullut mieleen, että kovin moni lapsi ja nuori olisi muutoksesta mielissään. Parhaat kesäpäivät sijoittuivat jälleen kerran koulujen alkamisen jälkeiseen aikaan.

Loma-aikojen siirto ei tietenkään yksin ratkaise matkailun tulevaisuutta. Meidän on ymmärrettävä mitä matkailijat haluavat ja oivallettava, että me voimme sen heille tarjota. Saatavien kokemusten ainutlaatuisuus on paitsi ymmärrettävä itse myös osattava markkinoida matkailijoille. Tämä on kuitenkin täysin tehtävissä oleva asia. Jos ei muka itse osata, on maailma osaamista täynnä.

Toivottavasti luen pian hallituksen esityksestä, joka puuttuu tähän kansantaloudellisesti valitettavaan ja pitkäaikaiseen ongelmaan. Tahtova keksii keinot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti