tiistai 11. maaliskuuta 2014

Maatilan ymmärtäminen perheyrityksenä vahvistaa tuottajain osuustoiminnan menestystä!

Harva vielä todella tietääkään, että Kansainvälisen perheyritystutkimusakatemian (IFERA) Lappeenrannassa kesäkuun 24.-27.2014 järjestettävä vuotuinen konferenssi tarjoaa vastauksia maataloustuottajien kannalta kiinnostaviin kysymyksiin. Kerron seuraavassa mitä tarkoitan.

Maatilat ovat tyyppiesimerkki pitkäjänteisestä sukupolvesta toiseen etenevästä perheyrittäjyydestä. Tuottajien on täten hyödyllistä ymmärtää perheyrittäjyyteen liittyviä ilmiöitä - haasteita ja menestystekijöitä. Konferenssissa on esillä myös tutkimuksia, jotka kytkevät yleisen perheyritystietämyksen maatalouden erityispiirteisiin. Olen arvioijana tutustunut jo muutamiin tällaisiin papereihin ja saanut entisestään pontta niihin ajatuksiin, jotka olivat konferenssiteeman perustana. 

Myös tuottajaosuuskuntien hallinnon ja johdon kannattaa osallistua konferenssiin. Maatilojen ymmärtäminen perheyrityksenä auttaa oivaltamaan jäsenten ja näiden yhteistoiminnan pitkäjänteisen menestymisen kannalta kriittisiä asioita ja löytämään uusia työkaluja tuottajain osuustoiminnan johtamiseen.

Kiinnostuneita suosittelen ilmoittautumaan tapahtumaan osoitteessa http://ifera2014.ifera.org/. Lisätietoja voi kysellä minulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti