tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tervetuloa uusi rehtori!

LUT on saanut tänään uuden rehtorin. Uudeksi rehtoriksi on valittu dosentti, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Anneli Pauli, 58. Hän on työskennellyt vuosia Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääjohtajana ja komission yhteisen tutkimuskeskuksen varapääjohtajana. Hän on toiminut myös Suomen Akatemian ylijohtajana ja pääsihteerinä. Uudesta työympäristöstään Anneli Pauli toteaa seuraavaa:

"Olen erittäin innoissani päästessäni työskentelemään Lappeenrannan teknillisen yliopiston vireään tiedeyhteisöön, joka toimii edelläkävijänä vihreän energian ja teknologian sekä kestävän kilpailukyvyn edellytysten luojana. Minuun on tehnyt vaikutuksen ne suuret edistysaskeleet, joita LUT on tehnyt viime vuosina yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa ja vaikuttavuudessa sekä tutkimuksessa. Myös LUT:n vetovoima uusien opiskelijoiden parissa on kasvanut merkittävästi. Tämän kehityksen taustalla on ollut LUT:laisten rohkea ja ketterä tekemisen asenne".

Erityisen vaikutuksen vasta valittuun rehtoriin on kuulemma tehnyt strategiamme: ”LUT:n strategian otsikko Yhdessä osuu naulan kantaan siinä, miten pitää toimia. Tämä yhteisöllisyyden periaate oli yksi tekijä, miksi kiinnostuin LUT:sta.”

Vaikuttaa siis siltä, että osuustoiminnan tutkimustiimin on hyvä jatkaa LUTissa myös uuden rehtorin aikakaudella. Tekemisemme sisältönä on monimuotoinen taloudellinen yhteistoiminta ja menetelmänä yhteistyö niin eri yliopistojen ja niiden eri tutkimusalojen kuin tieteen ja elinkeinoelämän kesken.

Toivotamme siis uuden rehtorin tervetulleeksi LUTiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti