maanantai 20. lokakuuta 2014

F=ma

Tänään on vähän erilainen aamu. Istun kahvilla Lappeenrannan keskustassa odottamassa pukuompelimon aukeamista. Tähän minut on tuonut elämäntapauudistus, joka näkyy pukujen kasvuna. Kummallista kyllä kaikki puvut ovat kasvaneet systemaattisesti suuremmiksi. Vai olisiko kuitenkin mies pienentynyt? Joka tapauksessa autossa roikkuu kymmenkunta pukua odottamassa uusia mittoja.

Merkittävällä laihtumisella on merkityksensä koko elämän, myös OT-professuurin kannalta. Esitellessäni Osuustoiminnan neuvottelukunnalle lahjoitusprofessuurin ympärille rakentuvan tiimin toiminnan tuloksia ja tulevaisuuden visioita oli professorin näkyvä pienentyminen ääneenlausuttu huolenaihe. Fysiikastan puoleltahan tiedämme, että voima (F) on yhtäkuin massa (m) kertaa kiihtyvyys (a). Jos professorin massasta lähtee 20%, mitä se tarkoittaakaan tämän voiman ja vaikuttavuuden kannalta!?

"Nou hätä!", kuten puolustusvoimien viestinnästä nykyään lausutaan. Kiihtyvyys on lisääntynyt vähintään massan menetyksen verran. Sitä paitsi ajattelunkin esteradalla pienentynyt professori saa aikaan massiivista professoria parempia tuloksia. Tähän luotettiin myös neuvottelukunnassa.

Voin vain suositella lisäunien, terveellisemmän ruokavalion ja aktiivisemman liikunnan yhdistelmää. Hintaahan tälle ainakin omalla kohdallani tulee, kun vaatekaappi menee uusiksi. Kohta selviää paljonko. Mutta kyllä se kannattaa oli hinta mitä tahansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti