maanantai 16. maaliskuuta 2015

Pisteet Itä-Suomen yliopistolle!

Sain tänään kunnian puhua juuri aloittaneelle ryhmälle uusia osuustoiminnan opiskelijoita. Osuustoiminta liiketoimintana -kurssi on hieno mahdollisuus Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille. Siellä he kuulevat osuustoiminnasta niin tutkijoiden kuin järjestö- ja osuustoimintajohdon suulla.

Co-op Network Studies -yliopistoverkosto tarjoaa oivat mahdollisuudet syventää osuustoimintatietämystä. Verkoston tarjoaman globaalissakin mittakaavassa poikkeuksellisen osuustoimintaopin leviämistä kuitenkin auttaisi, jos jokaisessa yliopistossa olisi tarjolla myös oma osuustoimintakurssi.

Osuustoiminta on tulevaisuuden yritysmalli ja tässä suhteessa emme voi yhteiskuntana hyväksyä, että osuustoimintaa ei yliopistoissa opeteta. Nykyisetkin kurssit ovat tosin vaatineet ennakkoluulottomuutta ja omaehtoista osuustoimintaan vihkiytymistä aihetta opettavilta. Tänä iltana nostan maljan näille tiedemaailman sankareille. Jos tunnet sellaisen, muistathan antaa tunnustusta arvokkaasta työstä!

Itse haluan antaa nyt tunnustusta erityisesti Itä-Suomen yliopistolle ja professori Anu Puusalle, joka on organisoinut upean kurssin. Toivottavasti kurssin opiskelijat ymmärtävät kuinka etuoikeutetussa asemassa he ovat. Osuustoiminnan ymmärtäminen tarjoaa nimittäin poikkeukselliset eväät myös kaikkien muiden jäsenpohjaisten organisaatioiden ymmärtämiseen ja toisaalta liiketoiminnan lähtökohtien monipuolisuuden oivaltamiseen. Tästä ymmärryksen rikastumisesta on hyötyä monessa eri yhteydessä.

Salut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti