torstai 12. maaliskuuta 2015

Uranuurtaja näytä tietä - älä koskaan seuraa!

Poltammeko kaiken loppuun? Jätämmekö ihmiskunnan kärsimään pilaamastaan vedestä? Hautaammeko tulevaisuutemme jätteiden mukana? Nämä ovat globaalin tason avainkysymyksiä tänään ja huomenna.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston vastaus kysymyksiin on tiukasti: "Emme!". LUT on päättänyt näyttää maailmalle tietä tuottamalla edistämällä valtaosin uusiutuviin energianlähteisiin perustuvia energiaratkaisuja, raaka-aineiden kiertoa ja jätteettömyyttä, veden puhtautta, uusia kestävän kehityksen liiketoimintamalleja sekä uutta vihreää kasvuyrittäjyyttä.

Valinta on siinä mielessä oivallinen, että se tukee myös lähialueen, Suomen ja Euroopan talouskasvua. Cleantechistä povataan jopa maamme talouden pelastajaa. Miksi ei? Alan start-up yritykset ovat saaneet viime aikoina nauttia jopa räjähdysmäisestä kasvusta. Joihinkin liittyy jopa miljardiluokan potentiaali.

Jotta myös Itä-Suomi voisi konkreettisesti hyötyä alan kasvusta, olisi alueelle saatava paljon lisää mikkeliläisen Savo Solarin kaltaisia cleantech start-upeja. Tämä on täysin mahdollista, kun ei jäädä laakereille lepäämään ja tavoitellaan yhteistyössä globaalin tason menestystä. Itse olisin mielelläni alueen start-up potentiaalia kasvattamassa sijoitusten, liiketaloudellisen asiantuntemuksen ja verkostojen rakentamisen kautta.

Onko sinulla hyvä cleantech idea, mutta et tiedä kuinka kehitellä sitä eteenpäin, kuinka markkinoida sitä tai rahoittaa sitä? Ota yhteyttä. Entä haluaisitko olla mukana tällaisessa bisneksessä, edistämässä uusien yritysten syntyä, kasvua ja kansainvälistymistä? Ota yhteyttä. Haluaisitko olla rahoittajana tällaisessa hankkeessa? Ota yhteyttä. iiro.jussila(at)lut.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti